Trendlinjer

Det är ett ord som man hör ganska ofta när man handlar med binära optioner men vad är det egentligen?

Man kan säga att trendlinjer är ett grundläggande verktyg för handel på alla typer av marknader. Det kan vara en stor fördel eller rent ut sagt ett måste att använda trendlinjer när man handlar med binära optioner. Man kan snabbt lära sig att hantera dessa linjer för att se trender och marknadsmönster. Det kan vara viktigt att hänga med precis när trenden bryts för att då kunna agera.

Nedåtgående trend

Nedåt trendEn nedåtgående trend är en situation där topparna hela tiden blir lägre och lägre och linjen sakta dalar. Som du säkert känner till så går det att tjäna pengar på uppgång eller nedgång så det spelar inte så stor roll om det går upp eller ner så länge man vet vilket.

Uppåtgående trend

En uppåtgående trendlinje har hela tiden högre toppar. Det är svårt att veta hur länge den håller i sig och då är det bättre att snabbt agera när trenden bryts. När trenden är stark så kan det vara lönande att spekulera i en lite mer långsiktig uppgång.

Analyser

En trendanalyser hjälper dig helt enkelt att se in i framtiden. Tänk bara på att trendlinjer är indikatorer och ingen garanti för att det kommer att fortsätta så. Man kan säga att en trendlinje är en karta som visar gränsen för optimism och rädsla.

Hur gör man då för att skapa en egen trendlinje? Här är några enkla steg som du kan följa.

  • Hitta först den lägsta punkten (dalen).
  • Hitta därefter den näst lägsta dalen.
  • Dra en linje från den lägsta dalen och fortsätta så rakt in i framtiden.

Om du vill göra en trendlinje i nedåtgående trend så är det bara att göra tvärtom och börja på den högsta punkten istället. Sen har du en linje som fortsätter in i framtiden och när den linjen väl bryts så kan det vara dags med ett trendskifte. Man ska alltid vara uppmärksam när linjen väl bryts för då brukar det hända saker.

Slutord

För de flesta av er som läser här så är det här med trendlinjer inget nytt. Man får bekanta sig med dessa ganska snabbt när man handla med binära optioner. En del mäklare erbjuder dessa linjer i plattformen och du kan snabbt få fram olika former av trendlinjer. Det är lätt att man blir självsäker och tar beslut utan att använda linjerna men det kan bli kostsamt. Desto fler signaler man har när man väl gör sitt beslut, desto bättre är det.