Riskhantering

Här får du lära dig en av de viktigaste ämnena om binära optioner. Som alla vet,  är handel av finansiella medel aldrig en säker sak och håller en viss risk som du måste vara medveten om. Vid handel med binära optioner måste du vara försiktig och inte falla i en grop av girighet. Om du inte är vaksam kan väldigt mycket väldigt snabbt eller i värsta fall, förlora allt du äger. Risk management är något som du måste ta på största allvar och beskrivs det absolut bästa sättet att hantera detta på absolut bästa sätt.
Många handlare har funnit att det bästa sättet att hantera risken genom handel med binära optioner och skydda ditt konto ekonomiskt är att bara handla med 5% eller mindre av din sammanlagda kontostorlek på marknaderna vid någon specifik tidpunkt. Vad detta innebär exakt är att om du har öppnat ett konto och finansierat det med $10.000 bör du bara ska investera $500 i värde på positioner (oavsett om det bara är en position, eller flera positioner) samtidigt. Om du väljer att handla mer än detta belopp sätter du dig i en position där du handlar med hög risk. Kom ihåg att innan att jag  nämnde att det finns en möjlighet att förlora allt eller de flesta av dina pengar väldigt snabbt, därför bör du verkligen hantera din risknivå hela tiden.

Binära Optioner

Riskhantering

Handel med binära optioner har sina likheter med Forex, men en av de största skillnaderna är att du inte har stop loss eller ”ta vinst i förtid”  verktyg. Detta kan vara ganska problematiskt när marknaderna går emot dig och det är därför du måste se till att du har kontroll över din riskhantering. Det finns dock Binära Optionsmäklare som erbjuder upp till 15% avkastning på din investering även om din position avslutas i ”out-of-the-money” och andra Binära Optionsmäklare har börjat erbjuda verktyg som gör att du kan sälja din position före dess upphörande. Oavsett om du har möjlighet att få en 15% avkastning eller stänga din position i förtid är det alltid bäst att ha en extra plan för riskhantering vid handel med binära optioner då dessa verktyg inte erbjuds hos alla mäklare och avkastningen kan variera mellan 5%-15% därför är det ytterst viktigt att du alltid har en backup plan och ser till att du har koll på finanserna.

 

Binära OptionerHur mycket pengar?

I din riskhantering behöver du ta hänsyn till några olika detaljer. Först, hur mycket pengar du har till finansiering i ditt optionskonto? Andra, har du valt en mäklare som gör att du kan öppna positioner med det belopp som du har satt upp? Till exempel om du har finansierat ditt konto med $500, därefter räknar vi ut  5% av ditt konto som blir $25. Om du är intresserad av att öppna upp flera positioner som innebär att varje handeln kommer att vara mindre än $25, vilket är det lägsta kostnaden av en option din mäklare erbjuder så innebär det att du antingen måste skippa att öppna två positioner eller finanseiera ditt konto med minst $1000 då du i sådana fall får tillräckligt med finanser för två $25 optioner. Genom att beräkna dessa saker kommer det att hjälpa dig en hel del med dina affärer i binära optioner på vägen, att alltid ha koll. Dessutom kan mäklaren hjälpa dig genom att se till att du har förmågan att dubbelkolla din handel innan den släpps ut på marknaden. När du har placerat en handel kommer en skärm dyka upp som visar dig köpet igen innan du placerar och gör att du kan avbryta handeln om du tror att du ha gjort ett misstag. Men kom ihåg att du bara kan förlora så mycket pengar som du har beslutat att investera i din handel och inte mer än så. Din mäklare kommer visa dig exakt hur mycket du kommer att tjäna på optionen innan du köper den, den kommer även att visa dig exakt vilken avkastning du får om optioner går förlorad. Allt är visat för dig innan du köper och du bör alltid ta med det i dina beräknar när du gör ditt köp.

Så låt säga att du har ett konto som finansieras med $10.000, med den mest allmänt accepterade planen för riskhantering bör du antingen göra en handel värd $500 eller så kan du göra två affärer värda $250 etc. Den främsta anledningen till att du gör detta är så att du inte öppnar en handel värd $7000 bara för att du tror att din utbetalning kommer att bli mycket stor. Om du gör det, och marknaden plötsligt går emot dig, kommer ditt konto att bli av med 70% av hela din investering direkt och det kommer att bli jobbigt att jobba dig upp igen och det är bara från en handel. Många av er kanske tänker, “Jag kommer aldrig att göra det! Det är galet! “Ändå kommer du att bli förvånad över hur många handlare som faller in i denna girighet att vilja ha mer, eller tanken på att kanske, bara kanske att det kan tjäna tillbaka allt i en ny handel som som i praktiken redan är helt omöjligt då du bara har $3000 kvar av din investering.

En sak som du måste komma ihåg är att även avancerade handlare gör misstag! Ingen är perfekt, och marknaderna hela tiden förändras. Se därför till att du läser våran Skola för att lära dig det mesta.