Hur fungerar digitala optionsbonusar?

Du har säkert sett flera olika bonusar som optionsmäklarna erbjuder. En del optionsbonusar gäller bara för nya kunder medan andra gäller för befintliga. Ibland så gäller bonusen bara under en viss dag medan en del andra gäller permanent. Här ska vi förklara lite närmare hus bonusar fungerar när man handlar med digitala optioner.

Många olika typer av bonusar

bonusNya kunder som öppnar ett konto hos en optionsmäklare kan nästan alltid få en välkomstbonus. Den brukar variera på mellan 20 och 100 % på den första insättningen. Den har även ett tak som varierar, men runt 1000 kronor brukar vara ganska vanligt. Är du sedan en aktiv kund så finns det bra möjlighet att få en kortsiktig bonus som gäller på alla insättningar.

Som aktiv kund kan man ibland även få ett så kallat avdrag. Det innebär att det blir lite billigare att handla och man kan jämföra det med lägre courtage hos en aktiemäklare.

Ibland så lockar mäklarna med en bonus inför en stor ekonomisk händelse ska äga rum. Det beror på att det brukar leda till ökad handel och då kan en bonus få oss att prova en viss mäklare. Det är ett bra sätt för mäklaren att marknadsföra sig men även ett bra sätt för oss som handlar att tjäna lite extra pengar.

Bjud in en vän

Du har säkert sett det på flera olika ställen att man kan värva en vän för att få en bonus eller rabatt. Det hittar vi även inom binära optioner och du kan ibland få en ganska bra bonus om du värvar en vän som blir aktiv.

Läs på innan

Det finns som sagt många olika bonusar att välja mellan när man handlar med digitala optioner. Oavsett vilken bonus du väljer så finns det regler och villkor som följer med. Det är därför viktigt att du läser på om dessa regler för att kunna förstå vad som gäller. Annars kan det komma som en kalldusch när du ska ta ut dina pengar. Många bonusar kommer med ett omsättningskrav och du måste då omsätta pengarna som du sätter in ett visst antal gånger innan du kan ta ut något. Om du är en aktiv optionshandlare så kommer det att ske naturligt men om du tar bonusen bara för att snabbt få ut pengarna så kan det kännas lite jobbigt. Därför så är det alltid viktigt att läsa på och förstå bonusen innan du ger dig på den.

Slutsats

När det händer saker på marknaden så erbjuder mäklarna ofta väldigt många olika typer av bonusar. Om du förstår hur dessa fungerar så kan det vara lönande att hålla sig framme då. Låt dig inte luras av bonusar som låter väldigt bra, utan läs själv på och bilda dig en uppfattning. Använd inte en dålig mäklare bara för att du får en bra bonus. Det är mycket som ska vägas in när man väljer mäklare som plattform, pålitlighet, snabba uttag och mycket annat. Lycka till med handeln och förhoppningsvis så kan du lite mer om hur bonusar på digitala optioner fungerar.