Euron kantade lägre mot dollarn

Euron kantade lägre mot dollarn på fredagen, när marknaderna diger nyheter om att grekiska parlamentet hade godkänt en andra serie åtstramningsåtgärder och vände sin uppmärksamhet mot kommande uppgifter om euroområdets industrikonjunktur. EUR / USD nådde 1,0964 vid slutet av asiatiska handeln, sessionen lägsta; paret konsolideras därefter på 1,0970, och halkade ner med 0,12%. Paret var sannolikt att hitta stöd vid 1,0868, onsdagens lägsta och hitta motstånd vid 1,1018, torsdagens högsta och en veckans högsta. Den gemensamma valutan stärktes på torsdagen efter en majorit av grekiska lagstiftare röstade för en andra uppsättning av reformer, vilket signalerar att förhandlingarna om en € 86000000000 Europeiska unionen räddningsaktion kan börja. Landet siktar på ett avtal i mitten av nästa månad. Vilket visar att euron kantade lägre mot dollarn på fredagen.Binära Optioner

Euron kantade lägre mot dollarn på fredagen

De nya åtgärderna omfattar ändringar i grekiska banker och en översyn av rättsväsendet. Grekland hade passerat en första uppsättning åtstramningsåtgärder som infördes genom dess fordringsägare förra veckan. Dessa var en blandning av ekonomiska reformer och budgetnedskärningar som efterfrågas innan bailout samtalen kan fortsätta. Samtidigt förblev dollarn med stöd efter att den amerikanska Department of Labor rapporterade på torsdagen att antalet individer som efterfrågade för första arbetslösa förmåner under veckan som slutade 18 juli minskade med 26.000 till ett 40-årslägsta på 255,000 från föregående veckas totalt 281 tusen. Uppgifterna lade till förväntningarna på en amerikansk räntehöjning inom en snar framtid. Federal Reserve ordförande Janet Yellen sade förra veckan att centralbanken kommer sannolikt att höja räntan “någon gång i år.” Euron var också lägre mot pundet, med EUR / GBP som gick ner med 0,10% till 0,7072.

Binära Options Tips

Euron kantade lägre mot dollarn på fredagen och vi kan förvänta oss en del binära optioner som kan göra avkastning under dagen. Säljoptioner på euron kan och kommer att ge en relativ bra avkastning om vi handlar lite kortare binära optioner, gärna 15 minuters optioner. Över helgen finns även en del yield optioner vi kan satsa på. Läs mer om euron här.