Euron gled lägre på tisdagen

Euron gled lägre på tisdagen då investerare förblev försiktiga inför ett EU toppmöte senare i dag som syftar till att starta förhandlingar mellan Grekland och dess långivare. EUR / USD var ned med 0,27% till 1,1026, men höll över måndagens dalar på 1,0968. Greklands premiärminister Alexis Tsipras skall lägga fram nya förslag till EUs finansministrar senare på dagen, inför ett möte med EU-tjänstemän för att diskutera följderna av söndagens folkomröstning i Grekland. Grekiska banker kommer att förbli stängda på tisdagen efter att kapitalkontroller förlängdes till onsdag vilket ger extra bekymmer då långivare är nära att få slut på kontanter. Banker har varit stängda sedan förra måndagen, med bankomatuttag begränsad till € 60 per dag. Vilket visar att euron gled lägre på tisdagen och Greklands ekonomiska problem fortsätter att tynga euron ganska hårt.Binära Optioner

Euron gled lägre på tisdagen

Europeiska centralbanken meddelade på måndagen att de skulle hålla sina nödkrediter till Grekland på oförändrade nivåer som aviserades förra måndagen. ECB sade också att det kommer att justera nivåerna på säkerheter som godtagits av Bank of Greece som en del av ELA, vilket kommer att sätta press på Aten. Euron var svagare mot yenen, med EUR / JPY på 135,28, med fortsatt stöd efter måndagens tröga på 133,85. Samtidigt pressas dollarn högre mot yenen, med USD / JPY som gick upp till 122,69. Investerare tittade framåt till amerikanska handelsdata senare under dagen bland oron för att den starkare dollarn fungerar som en hämsko på exporten. När dollars värde går upp så blir det dyrare att importera amerikanska varor. Den amerikanska dollarn index, som mäter dollarns styrka mot en handelsvägd korg av sex större valutor, var upp med 0,26% till 96,68, och fick draghjälp av svagheten i euron.

Binära Options Tips

Euron gled lägre på tisdagen och dollarn blir bara starkare och starkare vilket inte gör USA glada då de tynger ner exporten väldigt mycket, desto dyrare dollarn är, desto dyrare blir det att importera ifrån USA. Dagen kommer att ge bra avkastningar på euron och se till att handla korta optioner med bra vinstmarginal. Har du ingen bra mäklare ännu? Hitta en här.