Analysera marknaden

Det finns många olika sätt att analysera marknaden, men de brukar delas in I två specifika kategorier, teknisk analys och fundamental analys. Vi kommer I detta avsnitt gå igenom några grunder I dessa begrepp så att vi har en lite bättre koll på den terminologi som finns där ute.

Teknisk Analys

Teknisk analys är att analysera olika grafer. Iden är att inget är nytt under solen. Marknaden har existerat så länge, och nästan alla möjliga olika scenarion har redan hänt en eller annan gång. I dessa prisrörelser har man upptäckt olika system. Det kan vara allt från väldigt grundlägande sätt att se på marknaden, men det kan också analsera komplexa delar av marknaden så som handels volymer, flytande genomsnitt och liknande.

Se på marknaden genom barns ögon

Folk glömmer ofta den mest simpla logiken, ibland går saker upp och ibland går saker ner, men inget fortsätter i all evighet. Varför är det så viktigt att komma ihåg detta? Jo, för vi glömmer ofta i våra spekulationer att det är rörelsen vi tjänar på, men främst glömmer vi hur vi tjänar på rörelsen. Som i alla delar av marknaden gäller det att titta på det så simpelt som möjligt. Köp billigt och sälj dyrt! När ett pris är högt eller närmare bestämt för högt kan vi förvänta oss att priset går ner, detta betyder Sälj! I binära optioner kan du köpa en sälj option och därmed tjäna pengar på en prisnedgång. Om pris går upp, så ska du köpa. Det är så simpelt. Köp billigt och sälj dyrt.

Binära Optioner

Fundamental Analys

Fundamental analys är ett mer komplext sätt att se på data. Man tittar på underliggande data för att förstå om saker och ting är övervärderade eller inte. Till exempel, om vi tittar på aktier, så kollar vi på om företaget tjänar pengar eller inte, och vi gör en värdering. Om vi tittar på en valuta, så kollar vi på räntor och allmänt utbud och efterfrågan. Fundamental analys kräver lite mer kunskap, men det är otroligt användbart. Men all information som är publik är redan prissatt i marknaden vår lösning på detta är att se hur data förändras.

Analysera marknaden med Ekonomisk kalender

Vi har en ekonomisk kalender här, som hjälper dig otroligt mycket i din analys, för den ger dig tidpunkt för alla stora händelser som händer på marknaden. När räntebesked, arbetsmarknadssiffror och dylikt kommer ut vill du vara en av de första som vet vad som händer. Om du ser hur ny data kommer ut, och förstår hur detta påverkar utbud och efterfrågan, så är du i prima position, att tjäna riktigt mycket på att veta vad som pågår på marknaden.