60 seconds handelsmetod

Det är manga mäklare som pratar om 60 seconds handelsmetoden och därför så tänkte vi förklara vad det är för något. Du har säkert sett det någon gång om du varit inne hos mäklare som IQ Option eller AnyOption. Det har helt enkelt att göra med förfallodatumet för den underliggande tillgången.

60När du bestämmer dig för att handla med binära optioner så finns det alltid ett slutdatum på din investering. På engelska så heter det ”Expire” som syftar på slutet. Den här handelsmetoden 60 sekunder är således en väldigt kortsiktig handel. Även om namnet antyder att det gäller under en minut så finns det faktiskt tre olika tidshorisonter. Det är 30 sekunder, 60 sekunder och 120 sekunder.

Vad är fördelarna med kortsiktig handel?

En fördel med 60 seconds handel är att man får resultatet snabbt. Om man gillar snabba beslut och mycket action så kan detta vara en spännande form av handel. Om du ger dig in på valutamarknaden så är den oerhört volatil och då krävs det att man agerar snabbt.

En annan fördel med kortsiktiga optioner är att mäklarna ofta ger en något större utdelning vid vinst utan att man behöver riskera ett större kapital. Sen så går det så klart snabbare att nå ett resultat vilket även uppskattas av mäklaren.

Nackdelar med 60 seconds

Finns det då några nackdelar med 60 seconds handel? Det gör det så klart och den största nackdelen kan vara att risken ökar. Det kan lätt bli lite mer som ett lotteri och det är väldigt svårt att analysera vad som händer på marknaden under 60 sekunder. Därför kan det nästan mer liknas vid ett casino eller lotteri. Sen så gäller det så klart inte alla tillgångar och om man hittar något som man känner sig veta hur det rör sig kortsiktigt så kan man få en fördel. Var bara försiktig så att du inte satsar mer än du hade planerat och fastnar.

Om du gillar snabba beslut och vill snabbt få resultat så kan 60 seconds vara något för dig. Så länge du har koll på din budget och inte satsar mer pengar än du hade tänkt dig så kan det även vara underhållande. Här är det extra viktigt att man har en bankroll och håller koll på hur mycket pengar man har vunnit eller förlorat. Det kan gå riktigt snabbt att förlora pengar här, så det gäller att ha koll. Det här är ingen bra metod för nybörjare, utan man bör börja med längre tidsperspektiv eftersom slumpen spelar in mer desto kortare tidsperioden är.